Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από τα αποτελέσματα των ελέγχων του Δημόκριτου προκύπτει ότι: «Υπάρχει επιβάρυνση διοξινών στο αιγοπρόβειο γάλα από μονάδα κοντά στη χωματερή και κοντά (νοτίως) του Δ.Δ. Ταγαράδων κατά 3.33% και 28%, αντιστοίχως, με ανώτατο θεσμοθετημένο όριο συγκέντρωσης 3.0pg/g ενώ στα αντίστοιχα δείγματα οι συγκεντρώσεις ήταν αντίστοιχα 3.1 pg/g και 3.84 pg/g. Οι συγκεντρώσεις των διοξινών σε δείγματα κρέατος και αυγών της ίδιας περιοχής είναι κάτω από τα όρια. Στα δείγματα του Δ.Δ. Αγ.Παρασκευής οι συγκεντρώσεις διοξινών ήταν κάτω από τα όρια στο γάλα αλλά πάνω από τα όρια στο κρέας οικόσιτου κοτόπουλου. Στο δείγμα γάλακτος από το Δ.Δ. Κάτω Σχολαρίου οι διοξίνες ήταν πάνω από το όριο στα 3.72 pg/g (λίπους), ήτοι αυξημένες κατά 24.0%. Δεν υπάρχει ουδεμία επιβάρυνση στα φυτικής προελεύσεως προϊόντα».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.