Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίμαχο τμήμα γης (των συνολικά 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων) είχε προγραμματιστεί η ανέγερση ουρανοξύστη, βάσει των σχεδίων που έχει καταθέσει η Global Investment Group (όμιλος Λάτση, κινεζική Fosun & αραβική Eagle Hills).
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως θα κατατεθεί ένσταση κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά, εντός της προθεσμίας 60 ημερών που προβλέπονται από τον νόμο.
Στη σχετική απόφασή του, ο δασάρχης Πειραιά υπογραμμίζει πως στον χαρακτηρισμού αυτού του τμήματος ως δάσους, συνηγορεί η μορφή που είχε η έκταση τα έτη 1929 - 2016 καθώς, η μορφολογία του εδάφους και ο τρόπος διαχείρισης του.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως κατά την περίοδο 1937 – 1939, το μεγαλύτερο τμήμα ήταν πεδινή χορτολιβαδική έκταση, με αραιή θαμνώδη βλάστηση και αραιά, διάσπαρτα δένδρα.
«Στη συνέχεια μέσω της φυσικής επιλογής (η περιοχή) είχε διαχρονικά (1945 – 2016) βλάστηση που λόγω της θέσης της και της πυκνότητάς της δημιουργεί ιδιαίτερη βιοκοινότητα και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές), ενώ η πύκνωσή της με φυτεύσεις (...) δεν άλλαξε τον εν γένει χαρακτήρα της έκτασης», σημειώνει το δασαρχείο Πειραιά.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.