Ένταση στη Βουλή με την απαγόρευση της εισόδου στους συμβασιούχους

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή όταν απαγορεύτηκε, με εντολή του Φρουράρχου, η είσοδος των συμβασιούχων που εργάζονται στο Κοινοβούλιο και των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, αλλά κάποιοι εξ αυτών συνέχιζαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Εργαζόμενοι που ήρθαν αντιμέτωποι με την απαγόρευση, την ώρα που πήγαιναν να πιάσουν δουλειά, έκαναν λόγο για αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση. Λίγο αργότερα και μετά τις διαμαρτυρίες τους, τους επετράπη η είσοδος.

Ειδικότερα, όπως έλεγαν, οι περισσότεροι εξ αυτών καλύπτουν επί χρόνια (που ξεπερνούν και τη δεκαετία) πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ενώ είχαν λήξει οι συμβάσεις τους, πολλοί συνέχιζαν να εργάζονται αμισθί και ανασφάλιστοι κανονικά στις θέσεις τους. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να λήγουν οι πρώτες συμβάσεις είχαν τις διαβεβαιώσεις της Προέδρου της Βουλής ότι το θέμα τους θα λυθεί, κάτι που δεν έγινε ποτέ μέχρι και τη διάλυση της Βουλής.

Ωστόσο, το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής η οποία πλέον θα είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον των εν λόγω συμβασιούχων, μετά τις εκλογές και μετά τη σύγκληση της νέας Βουλής.

Επικαλούμενοι λοιπόν τα παραπάνω επιχειρήματα και ότι το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα, οι εργαζόμενοι απείλησαν με εξώδικο προκειμένου να αρθεί η «απαράδεκτη και παράνομη» όπως τη χαρακτήριζαν, απόφαση, όπερ και εγένετο λίγη ώρα αργότερα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προσέλθουν κανονικά στα γραφεία τους.



Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου