ΚΑΙΡΟΣ

Νέοι, με ωραίες ιδέες και... βραβευμένοι: Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Stelios Foundation για νέους επιχειρηματίες

O sir Στέλιος Χατζηιωάννου απένειμε τα  Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece στο νέο χώρο του Ιδρύματός του, στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα

Είναι νέοι, έχουν ωραίες ιδέες και κυρίως τις κάνουν πράξη δημιουργώντας εταιρείες με πρωτότυπη δραστηριότητα. Τρεις από αυτούς τους νέους επιχειρηματίες βραβεύθηκαν σήμερα το μεσημέρι από το Ίδρυμα του sir Στέλιου Χατζηιωάννου, στο πλαίσιο των Stelios Awards for young entrepreneurs in Greece, βραβεία που πλέον αποτελούν θεσμό για την νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς απονεμήθηκαν για 14η χρονιά, έχοντας όμως, φέτος μια πρωτιά, καθώς η εκδήλωση απονομής των βραβείων έγινε στο νέο συνεδριακό κέντρο του Stelios Foundation.  Το Stelios Foundation Conference Halls, στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στην οδό Κυδαθηναίων 22, στην Πλάκα και εκεί ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου απένειμε τα τρία βραβεία συνολικού ύψους 100.000 ευρώ σε επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών.

Το πρώτο βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ κέδισε η Δάφνη Μπεχτσή, ιδρύτρια της πλατφόρμας streaming Cinobo.com. Το δεύτερο, με χρηματικό έπαθλο 30.000 ευρώ έλαβε ο youtuber Χρήστος Τσούνης για την εταιρεία του Financial Greeks, ενώ το τρίτο βραβείο, ύψους 20.000 ευρώ έλαβε ο Γιάννης Χοχώλης, με το e-shop aithrio.com. 

Ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου υποδέχθηκε τους καλεσμένους του Ιδρύματος στο νέο συνεδριακό κέντρο- εκεί που κάποτε στεγαζόταν ο εβληματικός "Ζυγός" της Πλάκας- στην ταράτσα του κτιρίου, μάλιστα, από τον ερχόμενο Μάιο θα λειτουργεί το θερινό Σινέ- Παρί. Ο κ.Χατζηιωάννου, που σε ηλικία 27 ετών ίδρυσε την easyjet- για να ακολουθήσει μια ολόκληρη "οικογένεια" εταιρείων easy, εξήγησε τη φιλοσοφία του στο επιχειρείν, αλλά και στον τρόπο που μοιράζει το χρόνο του- κατά το ένα τρίτο στα brands της easy family, ένα τρίτο σε άλλες επενδύσεις και ένα τρίτο στο να δίνει πίσω στην κοινωνία. Πάντα όμως, όπως είπε, "κοντά στο σπίτι", που στην περίπτωσή του είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μ. Βρετανία και το Μονακό. Με ένα βίντεο περιέγραψε την ιστορία και την πορεία της easy και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι την καλή ιδέα του για την easy jet την εκτίμησε ο πατέρας του, Λουκάς,  ο οποίος και στήριξε οικονομικά το εγχείρημα- "αν δεν είχα πλούσιο μπαμπά, θα είχα ανοίξει σουβλατζίδικο- είπε χαρακτηριστικά για να συνδέσει τη στήριξη που είχε ο ίδιος από την οικογένειά του με τη στήριξη που προσφέρει μέσω του Ιδρύματός του σε νέους επιχειρηματίες- αν και τα επιχειρηματικά βραβεία είναι ένα μόνο μέρος των δράσεων του Stelios Foundation: Υποτροφίες -στο LSE και το Cass City University του Λονδίνου, αλλά και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, το σχολείο από το οποίο ο ίδιος αποφοίτησε, προσφορά σνακ σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ανάγκη, αλλά και έκτακτες δραστηριότητες όπως η οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, είναι μερικές από αυτές. Μάλιστα, στο πλαίσιο των δράσεων, ο συνεδριακός χώρος του Ιδρύματος θα είναι διαθέσιμος δωρεάν σε αναγνωρισμένους φιλανθρωπικούς φορείς για τη φιλοξενία δικών τους εκδηλώσεων συναφών με τη δραστηριότητά τους. 

Τα φώτα όμως στην κατάμεστη αίθουσα στράφηκαν στους τρεις νικητές των βραβείων, που αναδείχθηκαν ανάμεσα σε 46 νέους επιχειρηματίες που είχαν υποβάλει υποψηφιότητα. Η Δάφνη Μπεχτσή, ιδρύτρια της πλατφόρμας Cinobo.com έλαβε το πρώτο βραβείο. Η Cinobo είναι η πρώτη ελληνική συνδρομητική υπηρεσία video on demand, λειτουργεί σε Ελλάδα και Κύπρο και απευθύνεται στους λάτρεις του σινεμά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης σε επιλεγμένες ταινίες, βραβευμένες από μεγάλα διθνή φεστιβάλ. Τα επόμενα τρία χρόνια, η Cinobo στοχεύει στη μέγιστη διείσδυση στην ελληνική και την κυπριακή αγορά και να επεκταθεί ακολούθως και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η Cinobo λειτουργεί με μηνιαία συνδρομή και δυνατότητα αναστολής της, ανά πάσα στιγμή. Η Δάφνη Μπεχτσή είπε για τη βράβευσή της: Είναι πολύ τιμητικό να βλέπεις τη δουλειά σου και της ομάδας σου να αναγνωρίζεται. Το βραβείο μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας. Να αποδείξουμε ότι το Cinobo έχει θέση και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Πάμε να κάνουμε το καλύτερο σινεμά προβάσιμο σε όλους και στο εξωτερικό». Πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στον κ.Χατζηιωάννου και τη Δάφνη Μπεχτσή ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος Cine Paris θα επαναλειτουργήσει τον ερχόμενο Μάιο σε διαχείριση της οικογένειας Μπεχτσή και υπό την επιμέλεια του Cinobo. Ταυτόχρονα, εγκαινιάζεται συνεργασία marketing ανάμεσα στο easyCinema.gr (ανήκει στο easy family of brands) και το cinobo.com με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή τους σε Ελλάδα και Κύπρο με το esyCinema.com.cy.

Το δεύτερο βραβείο έλαβε ο Χρήστος Τσούνης για την εταιρεία του Financial Greeks. Πρόκειται για μια πλατφόρμα digital marketing και influencing με στόχο την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Πλέον εκπροσωπεί περισσότερους από 50 χρηματοοικονομικούς δημιουργούς σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει 40 διαφορετικούς συνεργάτες και χορηγούς με διείσδυση στις αγορές της Ελλάδας, της Πολωνίας και της Σερβίας, ενώ σταδιακά εισέρχεται και σε άλλες αγορές όπως αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου. «Είναι μεγάλη μου τιμή να βραβεύομαι για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον sir Στέλιο Χατζηιωάννου. Το Stelios Award 2023 είναι μια διάκριση που αναγνωρίει τη δέσμευσή μου για προαγωγή της επιχειρηματικής, οικονομικής κι επενδυτικής κουλτούρας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το τρίτο βραβείο, ύψους 20.000 ευρώ έλαβε ο Γιάννης Χοχώλης, με το e-shop aithrio.com. Πρόκειται για διαδικτυακό κατάστημα με είδη σπιτιού που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και κανοτόμων υπηρεσιών για τη διακόσμηση και τη λειτουργικότητα του σπιτιού. Ο Γιάννης Χοχώλης, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ.Χατζηιωάννου και τους συνεργάτες του και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτές που δεν σταματούν να προσπαθούν και να προσφέρουν. Σήμερα θεωρώ πως βραβεύεται αυτή η προσπάθειά μας».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμη μια χρονιά βραβεύσαμε και τιμήσαμε τη νεανική επιχειρηματικότητα», δήλωσε με τη σειρά του ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου και πρόσθεσε: «Οι αιτήσεις που λάβαμε ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και μας γέμισαν αισιοδοξία ότι οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα είναι γεμλατοι πάθος, όραμα και φαντασία. Και αυτό είναι κάτι που προσωπικά με συγκινεί. Εύχομαι στους βραβευθέντες να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και δυναμισμό τις δραστηριότητές τους. Τα Stelios Awards for Young Entrepreneurs θα συνεχίσουν να στηρίζουν σταθερά την προσπάθεια της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και να παραμείνουν επίκαιρα, όπως εγώ προσωπικά θα παραμείνω δίπλα στους νέους επιχειρηματίες. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και τους υποψήφιους. Φέτος λάβαμε 46 αιτήσεις, πράγμα το οποίο έκανε την επιλογή των τριών καλύτερων πολύ δύσκολη. Ενθαρρύνω τους υποψηφίους να κάνουν αίτηση και του χρόνου, αν πληρούν τα κριτήρια. Οι δύο από τους τρεις νικητές φέτος έχουν ξανακερδίσει τα βραβεία μας και είμαι ιδδιαίτερα χαρούμενος που φέτος τους δίνω καλύτερο βραβείο, αφού έχουν προοδεύσει τα τελευταία χρόνια. Καμία από τις τρεις αυτές επιχειρήσεις δεν θα ήταν εφικτή πριν από 10 χρόνια, καθώς όλες αποτελούν επιχειρήσεις «νέας οικονομίας», ενώ οι δύο από αυτές δεν ήταν ήταν υπαρκτές ούτε πριν από 3-4 χρόνια». 

Πηγή: skai.gr