ΚΑΙΡΟΣ

Απεργία διαρκείας στις λαϊκές – Σκορδάς: Προσπαθούμε να βοηθήσουμε το εμπόριο

Απεργία διαρκείας αρχίζουν από σήμερα Δευτέρα οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο ρύθμισης του υπαίθριου εμπορίου που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Γίνεται μία προσπάθεια 15 διαφορετικά νομοθετήματα να κωδικοποιηθούν σε ένα για να βοηθηθεί το υπαίθριο εμπόριο και να προσαρμοστεί στην σημερινή εποχή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι στο εξής στις λαϊκές αγορές ο τομέας των παραγωγών, ο τομέας των εμπόρων και ο τομέας με βιομηχανικά είδη θα είναι ξεχωριστά.

Τόνισε ότι κανένας δεν θα βρεθεί από την μια λαϊκή σε άλλη, αλλά μπορεί ο πάγκος του να τοποθετηθεί 30 μέτρα πιο μακριά από την θέση όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα.

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, για τις 10:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του κλάδου των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών στην πλατεία Κάνιγγος, και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9:00 στην Καμάρα και θα πορευτούν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ