Αγωνία για τον «φουσκωμένο» Πηνειό - Πλημμυρίζουν σπίτια και δρόμοι μέσα στην πόλη της Λάρισας - Εκκενώνονται χωριά (Φωτογραφίες, βίντεο)

Συνοικίες στην πόλη της Λάρισας έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Στα 9,5 μέτρα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού - Εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι - Σπάνε αναχώματα

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στη Λάρισα, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει σημαντικά φτάνοντας τα 9,5 μέτρα, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει αυλές σπιτιών και δρόμοι σε συνοικίες της Λάρισας.

λΑΡΙΣΑ

πΗΕΝΙΟς

(Πηγή φωτογραφίας larissanet/golden movies/ Πασχάλης Μάντης)

πηνειος

λαρισα

λαρισα

Στον Άγιο Θωμά, κάτοικοι αναφέρουν ότι το νερό φτάνει – ίσως και να ξεπερνά – τα γόνατά τους, σύμφωνα με το onlarissa. 

Εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, εκκενώνονται τα χωριά Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Λόγω της επικίνδυνης ανόδου των υδάτων κάτοικοι και Αρχές σπάνε αναχωμα στο Δασοχώρι.

Από τον Άγιο Θωμα

θΩΜΑς

αΓΙΟς ΘΩΜΑς

Κραυγή αγωνίας και από κατοίκους στη Νέα Σμύρνη Λάρισας από την πλευρά της Σάκη Καράγιωργα ενώ οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και σε τμήμα της οδού Σωκράτους, στο ύψος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οδός Σωκράτους

λαρισα

ΠΗΝΕΙςΟ

Καλύφθηκαν όλα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα

Όλο το βράδυ οι συνοικίες του Αγίου Θωμά, της Αγίας Μαρίνας και οι Εργατικές Γιάννουλης πέρασαν πολύ δύσκολα βλέποντας τους δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους και τα υπόγειά τους να πλημμυρίζουν από τα νερά του «φουσκωμένου» Πηνειού.

Πηνειος

Πηνειος

Πηνειος

 

Απομακρύνουν τα νερά από τα Ταμπάκικα – Επιχείρηση με φορτωτή

Επίσης, ο παράλληλος δρόμος με το ποτάμι στην συνοικία των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) η οδός Γκύζη εέχει στηθεί επιχείρηση με φορτωτή από την ΔΕΥΑΛ. Το σχέδιο που μπήκε σε εφαρμογή είναι η επιστροφή των νερών στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, σύμφωνα με το onlarissa. 

Η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς αν η στάθμη συνεχίσει αν ανεβαίνει θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, αφού αυτή την στιγμή χρειάζεται λιγότερο από δύο μέτρα (1.80μ.) για να υπερχειλίσει. Τα αναχώματα ως στιγμής που δημιουργούνται από το συνεργείο της ΔΕΥΑΛ προσπαθούν να θωρακίσουν το σημείο.

Λαρισα

λαρισα

λαρισα

Πηγή: skai.gr