ΚΑΙΡΟΣ

Αήθης δίωξη κατά της ελευθερίας του λόγου

Απαράδεκτη και πρωτοφανής προσπάθεια παρακώλυσης της ελευθεροτυπίας από την ΕΣΗΕΑ, η οποία εξυπηρετώντας πασιφανώς τα συμφέροντα της κομματικής δημοσιογραφίας και όχι μόνο, προέβη στο αδιανόητο:  να διώξει δημοσιογράφους που τόλμησαν να κάνουν την δουλειά τους και να πουν στους πολίτες την αλήθεια.

Την ώρα που οι δραματικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον ΣΚΑΪ αλλά και το σύνολο σχεδόν του Τύπου, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος της εξόδου από το ευρώ, όπως κατέδειξε και η χθεσινοβραδινή Σύνοδος Κορυφής, η ΕΣΗΕΑ, σέρνει τον χορό των διώξεων σε βάρος δημοσιογράφων.

Καλεί σε απολογία στο πειθαρχικό της όργανο για δήθεν παραπληροφόρηση και τρομοκράτηση των πολιτών: τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, κύριο Σταμάτη Μαλέλη, τον Άρη Πορτοσάλτε, τον Δημήτρη Οικονόμου, το Νίκο Κονιτόπουλο, επίσης από τον ΣΚΑΪ αλλά και τους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το MEGA καθώς και τη Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

Και ο  κατάλογος των διώξεων δεν θα τελειώσει εδώ. Ακολουθεί η δίωξη 20 επιπλέον δημοσιογράφων από το χώρο της ενημέρωσης.

Όλα αυτά γιατί οι προαναφερθέντες, και όχι μόνον αυτοί, είπαν την αλήθεια στους πολίτες και επισήμαναν τον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα μας εκτός ευρώ, όπως άλλωστε τόνισαν και χθες το βράδυ το σύνολο των ευρωπαίων ηγετών και θεσμικών παραγόντων της ευρωζώνης.

Πρωτοφανείς είναι οι κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον των διωκόμενων δημοσιογράφων: «διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων», «ψευδείς δηλώσεις», «αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών», με τα στελέχη του συνδικαλιστικού οργάνου να τους ψέγουν ότι πρωτοστάστησαν στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών.

Η πειθαρχική δίωξη ακολούθησε τις επανειλημμένες κατηγορίες και απειλές κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών εναντίον των συγκεκριμένων ΜΜΕ, στα οποία εργάζονται οι διωκόμενοι. 

Οργίλη η αντίδραση του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος με μία ανάρτηση στο facebook απευθύνθηκε στα «καθεστωτικά κομματόσκυλα» και τα είπε όλα:
«Δεν πρόκειται να με φιμώσετε ό,τι και να κάνετε. Δεν τα κατάφερε καμιά εξουσία δεν θα τα καταφέρετε κι εσείς. Έχουμε μια τεράστια διαφορά. Δούλεψα σε όλη μου τη ζωή την ώρα που ζεσταίνατε τις κομματικές σας καρέκλες. Χάνετε το χρόνο σας με τις απειλές. Δεν μασάω. Όποιοι θέλετε με επιχειρήματα εδώ είμαι!»



 

Πηγή: skai.gr