ΚΑΙΡΟΣ

Αισθητή σεισμική δόνηση στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, σημειώθηκε στις 19:09 μ.μ και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αττική.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα.

Ηταν ιδιαίτερα έντονος ωστόσο δεν είχε την ίδια διάρκεια του σεισμού των 5.3 ρίχτερ που χτύπησε την Αττική τις προηγούμενες μέρες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών πρόκειται για μετασεισμό, ο οποίος και αναμενόταν να συμβεί.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, κοντά στην περιοχή της Μαγούλας λίγα χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού της προηγούμενης Παρασκευής.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής ’κης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού στις 19 Ιουλίου.

Δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο καθηγητής σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος διευκρίνισε πως από την ανάλυση των ρηγμάτων που έχει γίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γίνεται αντιληπτό πως σαφώς ο σεισμός που σημειώθηκε νωρίτερα εντάσσεται στο σεισμογόνο χώρο του ρήγματος της Πάρνηθας.

" Δεν μεταφέρεται σε άλλη περιοχή η δραστηριότητα, είναι μέσα στον εστιακό χώρο.Έχουμε να κάνουμε με το σημείο δυτικά του ρήγματος της Πάρνηθας , το οποίο και δραστηριοποιήθηκε στον σεισμό της προηγούμενης Παρασκευής," τόνισε εκτός των άλλων.

Μάλιστα ο καθηγητής δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη του φαινομένου υπογραμμίζοντας πως οι ειδικοί περίμεναν έναν τέτοιο σεισμό προκειμένου να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μετασεισμική ακολουθία.

Τέλος εξήγησε, πως η προσανατολισμός του ρήγματος, η περιοχή που εκδηλώνεται ο σεισμός και το μικρό εστιακό βάθος είναι που έκαναν την σεισμική δόνηση τόσο αισθητή.