Άγιον Όρος: Σε ποιο σημείο εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα – Τι ερευνούν οι αρχές

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Όρους, ενώ ερευνάται αν πρόκειται για τον μοναχό, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου ένα μήνα

Η σορός του άντρα εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης, 2 Μαΐου, στη θέση Προβάτα και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου, όπου έμενε ο μοναχός, ο οποίος αγνοείται από τις αρχές Απριλίου. Στη διαδικασία ερευνών μετείχε η ομάδα διάσωσης ΟΦΚΑΘ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο «GRTimes».

Άγιο Όρος

«Ο μοναχός, ο οποίος ήταν δόκιμος, εγκαταβιούσε στο Κελλί του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Προβάτας, μεταξύ Καρυών και Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Ήταν πρωί Δευτέρας, όταν έφυγε από το Κελλί και δεν επέστρεψε σε αυτό. Έτσι, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, οι άλλοι δύο μοναχοί δήλωσαν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό τμήμα Καρυών». 

Άγιο Όρος

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών που διεξάγονται εδώ και ένα μήνα, ο κ. Ράμμος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «χρησιμοποιήθηκαν, εκτός από τους σκύλους διασώστες, και πεζοπόρα τμήματα. Επίσης, έγινε χρήση Drone, υποβρύχιας και θερμικής κάμερας. Σε πολύ δύσβατη περιοχή εντοπίστηκε από σκύλο μέλος του σώματος, που ήταν σε σήψη. Αφού ακολούθησαν τον σκύλο, τους οδήγησε στο σημείο». 

Πηγή: grtimes