Στο στόχαστρο απατεώνων οι δήμοι - Αντλούν στοιχεία από το «Διαύγεια» και αποσπούν χρήματα από προμηθευτές

Ανάλογο περιστατικό συνέβη αυτή τη φορά στον Δήμο Αγιάς Λάρισας, ο οποίος με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των προμηθευτών του

Απατεώνες που απέσπασαν στοιχεία του δήμου Αγιάς Λάρισας, από το πρόγραμμα «Διαύγεια», παρίσταναν τους υπαλλήλους σε προμηθευτές από τους οποίους ζητούσαν κωδικούς για να τους επιστραφεί δήθεν ο φόρος παρακράτησης.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο Δήμος Αγιάς ο οποίος με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των προμηθευτών του.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο. Άγνωστοι παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Αγιάς, ενοχλούν προμηθευτές του δήμου και ζητάνε κωδικούς e-banking και PIN προκειμένου δήθεν να τους επιστραφεί ο φόρος παρακράτησης. Τα στοιχεία τα αντλούν από τη σελίδα του Δήμου Αγιάς στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας ότι πρόκειται για απάτη και ότι κανείς υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας ουδέποτε τους ζήτησε ή πρόκειται να τους ζητήσει τους κωδικούς e-banking ή το PIN της τράπεζας τους. Το μόνο πράγμα που ζητείται από την υπηρεσία μας είναι το ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους χωρίς επιπλέον στοιχεία».

Πηγή: onlarissa.gr