Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
- 1 κούπα μακρύκοκκο ρύζι
- 1 κ.γ. λάδι
- 500 γρ κιμάς χοιρινού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κόκκινο τσίλι (με σπόρους αν θέλουμε), ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. συν 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 4 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 κουτ. καστανή ζάχαρη
- 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρ
- 1/2 κούπα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σόταρε τον κιμά στο λάδι για περίπου 7 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ρίξε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας.
- Άφησε να σιγοβράσει 5-7 λεπτά ακόμα και πρόσθεσε μερικές κουταλιές ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- Ανακάτεψε ελαφρά 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ και καστανή ζάχαρη.
- Σέρβιρε σε μπολ με ρύζι ατμού, αγγούρι κομμένο σε κύβους, κρεμμύδι, κόλιανδρο και δυόσμο.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.