Τι θα χρειαστείς:
- 2 κιλά καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1 κουτί ελαφρύ γάλα καρύδας
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τα καρότα, σοτάροντας για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το αλάτι και σόταρε άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Πρόσθεσε τον κουρκουμά και το τζίντζερ και μαγείρεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου.
- Βάλε το σιγοβράσει. Μαγείρεψε για 30 λεπτά έως μία ώρα (όσο περισσότερο μαγειρεύετε, τόσο πιο βαθιά θα είναι η γεύση).
- Χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ για να κάνεις βελουτέ τη σούπα και μαγειρέψτε για επιπλέον 20 λεπτά.
- Για να σερβίρεις, αλατοπιπέρωσε, ρίξε σε μπολ και από πάνω πασπάλισε κόλιαντρο, ψιλοκομμένα φιστίκια, κρέμα καρύδας και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.