Τι θα χρειαστείς:
- 2 κιλά καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1 κουτί ελαφρύ γάλα καρύδας
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τα καρότα, σοτάροντας για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το αλάτι και σόταρε άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Πρόσθεσε τον κουρκουμά και το τζίντζερ και μαγείρεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, το γάλα καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου.
- Βάλε το σιγοβράσει. Μαγείρεψε για 30 λεπτά έως μία ώρα (όσο περισσότερο μαγειρεύετε, τόσο πιο βαθιά θα είναι η γεύση).
- Χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ για να κάνεις βελουτέ τη σούπα και μαγειρέψτε για επιπλέον 20 λεπτά.
- Για να σερβίρεις, αλατοπιπέρωσε, ρίξε σε μπολ και από πάνω πασπάλισε κόλιαντρο, ψιλοκομμένα φιστίκια, κρέμα καρύδας και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.