Σχεδόν άγλυκες, αλλά με έντονα αρώματα για να τις απολαύσεις σκέτες ή με τα toppings της επιλογής σου. Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μέλι, μαρμελάδα, γιαούρτι, σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτας.
Η συνταγή βγάζει περίπου 10 μεγάλες βάφλες. Αν περισσέψουν, αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και ζεσταίνουμε στην βαφλιέρα για 1′ περίπου. Εναλλακτικά κάνουμε τη μισή δόση.
Τι θα χρειαστείς:
Μείγμα Α:
- 230γρ αλεύρι γ.ο.χ.+ 1 κ.γ. baking
- (εναλλακτικά: 230 γρ φαρίνα)
- 60γρ κορν φλάουρ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλλα
- λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Μείγμα Β:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κ. χυμό μανταρίνι (ή γάλα)
- 3/4 κ. ελαιόλαδο (180ml)
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα το φτιάξεις:
- Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Α.
- Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Β.
- Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε παρά πολύ. Ο χυλός δεν χρειάζεται να είναι εντελώς λείος.
- Παρασκευάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.