Τρεις νόστιμες σαλάτες για σένα που κάνεις διατροφή

Νόστιμες και εύκολες στην εκτέλεση

Όταν κάνεις διατροφή, ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεις γεύσεις που να ικανοποιούν τον ουρανίσκο σου, ενώ παράλληλα σε βοηθούν να παραμείνεις στο σωστό δρόμο. Οι σαλάτες είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί είναι υγιεινές, εύκολες στην παρασκευή και μπορούν να είναι απίστευτα νόστιμες. Σου προτείνω λοιπόν τρεις σαλάτες που θα γίνουν οι αγαπημένες σου, ακόμα κι αν είσαι σε πρόγραμμα διατροφής.

1. Σαλάτα με κινόα και λαχανικά

Η κινόα είναι γεμάτη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, κάνοντάς την ιδανική για μια ισορροπημένη διατροφή. Για να φτιάξεις αυτή τη σαλάτα, απλώς βράσε λίγο κινόα και άφησέ την να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακάτεψέ τη με κομμένα ντοματίνια, αγγούρι, κόκκινες πιπεριές και μαϊντανό. Πρόσθεσε λίγες φέτες αβοκάντο για κρεμώδη υφή και φτιάξε ένα dressing με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Είναι μια σαλάτα γεμάτη γεύση και ενέργεια!

2. Σαλάτα με ρόκα, φέτα και ξηρούς καρπούς

Η ρόκα έχει έντονη γεύση που συνδυάζεται τέλεια με τη φέτα και τους ξηρούς καρπούς. Στην αρχή, πλύνε καλά τη ρόκα και βάλε τη σε ένα μπολ. Πρόσθεσε λίγο τυρί φέτα θρυμματισμένο και μερικούς ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα. Για το dressing, ανακάτεψε λίγο ελαιόλαδο με μπαλσάμικο και ένα μικρό κουταλάκι μουστάρδα. Αυτή η σαλάτα είναι δροσερή και ικανοποιητική, με μια νότα από το τυρί και την τραγανότητα των ξηρών καρπών.

3. Σαλάτα με καπνιστό σολομό και αβοκάντο

Αν ψάχνεις κάτι πιο πλούσιο σε γεύση, η σαλάτα με καπνιστό σολομό και αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει. Ξεκίνα κόβοντας φέτες αβοκάντο και βάζοντάς τις σε ένα πιάτο. Πρόσθεσε κομμάτια καπνιστού σολομού, φρέσκο άνηθο και μερικές φέτες κόκκινο κρεμμύδι. Για το dressing, φτιάξε ένα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του αβοκάντο με τη γεύση του σολομού, προσφέροντας μια πλούσια και θρεπτική εμπειρία.

Είναι ιδανικές για να διατηρείς τη διατροφή σου ευχάριστη και ποικιλόμορφη, χωρίς να στερείσαι γεύσης. Καλή όρεξη!

Πηγή: womenonly