Θα κόψεις το κοτόπουλο που έχει μείνει σε μέγεθος μπουκιάς. Θα σοτάρεις τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Τα φασόλια θα συμπληρώσουν ωραία τις γεύσεις και τις υφές και το ρύζι θα το αρωματίσεις με φρέσκο λάιμ και κόλιαντρο. Τι άλλο θες;
Ένα σημαντικό tip είναι να μην γεμίσεις υπερβολικά την τορτίγια αλλά να υπολογίσεις σοφά τις ποσότητες.
Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
- 1 κιλό μαγειρεμένο κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μέτριο λάιμ
- 4 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο
- 1 κονσέρβα φασόλια
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 3/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας σε βάζο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 2 κουταλάκια του γλυκού taco mix
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
- 4 μεγάλες τορτίγιες
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- Γκουακαμόλε, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξεις:
- Κόψε σε κύβους το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (περίπου 3 φλιτζάνια). Κόψε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες. Ψιλόκοψε δύο σκελίδες σκόρδο. Τρίψε το ξύσμα από ένα μέτριο λάιμ και πάρε τον χυμό του (περίπου 2 κουταλιές της σούπας). Κόψε το κόλιανδρο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και στράγγισε και ξέπλυνε τα φασόλια.
- Βάλε τον κόλιανδρο, το ξύσμα λάιμ, μία κουταλιά χυμό λάιμ, το ρύζι και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε να ενωθούν.
- Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, 4 με 5 λεπτά. Μετάφερε σε ένα πιάτο.
- Χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Πρόσθεσε το κοτόπουλο, τα φασόλια, το σκόρδο, την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ, 3/4 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας και 2 κουταλάκια του γλυκού taco mix. Σιγόβρασε μέχρι να ζεσταθεί και να εξατμιστεί το υγρό, 1 με 2 λεπτά.
- Βάλε 4 μεγάλες τορτίγιες σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, σκέπασε με μια υγρή χαρτοπετσέτα και ψήσε στα μικροκύματα μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Στρώσε σε κάθε τορτίγια 1/4 φλιτζάνι από τυρί, 1/4 φλιτζάνι ρύζι, 3/4 φλιτζάνι από το μείγμα κοτόπουλου, γεμίστε 1/4 φλιτζάνι από τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος στο κέντρο της τορτίγιας. Τύλιξε καλά. Κόψε στη μέση και σέρβιρε με γουακαμόλε και επιπλέον σάλτσα.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.