Λίγη σόγια σως, λίγη σκόνη μουστάρδας και μερικές σταγόνες σησαμέλαιο είναι ό,τι χρειάζεται για να αποκτήσει την ουμάμι γεύση, που τόσο πολύ χρειάζεται.
Υλικά για 2 άτομα:
- 1 κ.σ. λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κομμάτι τζίντζερ (σε μέγεθος καρυδιού) τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
- 1/2 μπρόκολο καθαρισμένο και κομμένο
- 1-2 κ.σ. σουσάμι ανάμεικτο (λευκό καβουρδισμένο και μαύρο)
- 1,5-2 κούπες έτοιμο ρύζι basmati
- 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.σ. σόγια σως
- μερικές σταγόνες σισαμέλαιο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- sweet chilli sauce, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα έχουμε δίπλα στο μάτι. Οι κινήσεις θα είναι γρήγορες και ο χρόνος λίγος μιας και δεν θα χαμηλώσουμε τη φωτιά καθόλου.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις καπνίσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε συνεχώς για 30″-1′. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 1-2′ ακόμα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπρόκολο και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4′. Δεν αφήνουμε τα λαχανικά να κάτσουν στον πάτο του τηγανιού γιατί θα καούν.
- Προσθέτουμε το σουσάμι και το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2′.
- Τέλος, προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, την σόγια σως και το σισαμέλαιο και ανακατεύουμε για 1′ ακόμα ή μέχρι να καλυφθεί το ρύζι με τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή σόγια σως.
- Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα φρέσκα μυρωδικά και τη sweet chili sauce. Καλή απόλαυση!
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.