Κλείσιμο

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Φρέσκα λαχανικά ψήνονται γρήγορα, σε δυνατή φωτιά, ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους και να παραμείνουν τραγανά και χρωματιστά

Λίγη σόγια σως, λίγη σκόνη μουστάρδας και μερικές σταγόνες σησαμέλαιο είναι ό,τι χρειάζεται για να αποκτήσει την ουμάμι γεύση, που τόσο πολύ χρειάζεται. 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 κ.σ. λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ (σε μέγεθος καρυδιού) τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
  • 1/2 μπρόκολο καθαρισμένο και κομμένο
  • 1-2 κ.σ. σουσάμι ανάμεικτο (λευκό καβουρδισμένο και μαύρο)
  • 1,5-2 κούπες έτοιμο ρύζι basmati
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • μερικές σταγόνες σισαμέλαιο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα: 

  • sweet chilli sauce, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)
  1. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα έχουμε δίπλα στο μάτι. Οι κινήσεις θα είναι γρήγορες και ο χρόνος λίγος μιας και δεν θα χαμηλώσουμε τη φωτιά καθόλου.
  2. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και προσθέτουμε το λάδι. Μόλις καπνίσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε συνεχώς για 30″-1′. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για 1-2′ ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπρόκολο και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4′. Δεν αφήνουμε τα λαχανικά να κάτσουν στον πάτο του τηγανιού γιατί θα καούν.
  4. Προσθέτουμε το σουσάμι και το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2′.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, την σόγια σως και το σισαμέλαιο και ανακατεύουμε για 1′ ακόμα ή μέχρι να καλυφθεί το ρύζι με τη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή σόγια σως.
  6. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα φρέσκα μυρωδικά και τη sweet chili sauce. Καλή απόλαυση! 
Πηγή: Savoir Ville