Ανακαλύψαμε τη συνταγή της Haidee Hart στο thekit.ca και είναι η τέλεια ευκαιρία για να κρατήσουμε λίγο ακόμα καλοκαίρι στην κουζίνα και στο πιάτο μας.
Τι θα χρειαστείς:
- 2 1/2 φλιτζάνια (300 g) αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι (226 g) κρύο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4-6 κουταλιές της σούπας (60-90 mL) κρύο νερό
- 1 φλιτζάνι (250 γρ.) τυρί ρικότα
- 5 φλιτζάνια (680 g) ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Μια χούφτα από τα αγαπημένα σας φρέσκα μυρωδικά (μου αρέσει ο βασιλικός, το θυμάρι, το εστραγκόν ή η ρίγανη)
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) νερό
Πώς θα το φτιάξεις:
Για τη ζύμη
- Ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μίξερ. Πρόσθεσε τα κομμάτια βουτύρου και δούλεψε για λίγο το μείγμα. Προσθέσε το κρύο νερό, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η ζύμη.
- Δούλεψε τη ζύμη στον πάγκο και πλάσε σε 2 μεγάλους κύκλους. Σε αυτό το σημείο μπορείς να φτιάξεις 2 γαλέτες ή να βάλεις τη δεύτερη στο ψυγείο για μία επόμενη φορά.
- Άνοιξε τη ζύμη σε κύκλο. Βάλε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και άφησε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για την προετοιμασία της γαλέτας
- Άπλωσε το τυρί ρικότα ομοιόμορφα στη μέση της ζύμης, αφήνοντας λίγη ζύμη κενή στις άκρες. Τοποθετήσε τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά πάνω από τη ρικότα.
- Βάλε τα φρέσκα μυρωδικά ανάμεσα στις ντομάτες. Πασπάλισε με αλάτι.
- Δίπλωσε τις άκρες προς τα μέσα και άλειψε με το αυγό.
- Βάλε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήσε για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να βράσουν οι χυμοί ντομάτας. Άφησε να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρεις σε μια σανίδα σερβιρίσματος.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.