Όσον αφορά στα συμπληρωματικά υλικά, προσθέσαμε λίγη θρυμματισμένη φέτα, κρεμμύδια σε φέτες. Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα, μαγιονέζα και μουστάρδα.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κιλό κιμά από αρνί, μοσχαρίσιο ή γαλοπούλα
- 1/2 της κούπας φρέσκο κόλιανδρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/3 της κούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. σκόνη κάρυ
- 4 ψωμάκια
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- θρυμματισμένη φέτα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ψιλόκοψε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο.
- Λιώσε 2 σκελίδες σκόρδο.
- Ανακάτεψε τον κόλιανδρο και το σκόρδο με τον κιμά, συν 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο.
- Ζέστανε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πλάσε σε 4 μπιφτέκια. Πασπάλισε με λίγο αλάτι.
- Βάλε τα μπιφτέκια στο γκριλ και μαγείρεψε για 8 έως 10 λεπτά. Ενώ ετοιμάζονται τα μπιφτέκια, ανακάτεψε 1/3 φλιτζάνι κέτσαπ και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ. Ψήσε 4 ψωμάκια.
- Κόψε σε ροδέλες 1 μικρό κρεμμύδι. Μόλις όλα είναι έτοιμα βάλε τα μπιφτέκια στα ψημένα ψωμάκια.
- Συμπλήρωσε το μείγμα κέτσαπ κάρυ, θρυμματισμένη φέτα, το κρεμμύδι και έξτρα κόλιανδρο, αν θέλεις.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.