Όσον αφορά στα συμπληρωματικά υλικά, προσθέσαμε λίγη θρυμματισμένη φέτα, κρεμμύδια σε φέτες. Μπορείς να προσθέσεις ντομάτα, μαγιονέζα και μουστάρδα.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κιλό κιμά από αρνί, μοσχαρίσιο ή γαλοπούλα
- 1/2 της κούπας φρέσκο κόλιανδρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/3 της κούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. σκόνη κάρυ
- 4 ψωμάκια
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- θρυμματισμένη φέτα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ψιλόκοψε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο.
- Λιώσε 2 σκελίδες σκόρδο.
- Ανακάτεψε τον κόλιανδρο και το σκόρδο με τον κιμά, συν 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο.
- Ζέστανε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πλάσε σε 4 μπιφτέκια. Πασπάλισε με λίγο αλάτι.
- Βάλε τα μπιφτέκια στο γκριλ και μαγείρεψε για 8 έως 10 λεπτά. Ενώ ετοιμάζονται τα μπιφτέκια, ανακάτεψε 1/3 φλιτζάνι κέτσαπ και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ. Ψήσε 4 ψωμάκια.
- Κόψε σε ροδέλες 1 μικρό κρεμμύδι. Μόλις όλα είναι έτοιμα βάλε τα μπιφτέκια στα ψημένα ψωμάκια.
- Συμπλήρωσε το μείγμα κέτσαπ κάρυ, θρυμματισμένη φέτα, το κρεμμύδι και έξτρα κόλιανδρο, αν θέλεις.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.