Κλείσιμο

Τέσσερις συνταγές που θα κάνουν τα σπαράγγια το νέο πράσινο στο πιάτο σου

Για τον μέσο “σεφ του σπιτιού”, το να μαγειρεύεις σπαράγγια σημαίνει ένα από τα δύο: ή ψητά στον φούρνο με μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο ή στη σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Και τα δύο είναι νόστιμα ΟΚ. Υπάρχει όμως περισσότερη ευελιξία κι αξίζει να ανακαλύψεις νέους τρόπους για να τα ενσωματώσεις στη διατροφή σου, επειδή τα σπαράγγια είναι γεμάτα βιταμίνη Κ (για την υγεία της καρδιάς), φυτικές ίνες (για την υγεία του εντέρου) και φυλλικό οξύ (καλησπέρα, υγιή μαλλιά).

Έτσι, αν ψάχνεις για μερικές εύκολες συνταγές με σπαράγγια, παρακάτω θα βρεις μερικούς επιπλέον τρόπους για να σε σερβίρεις το αγαπημένο λαχανικό. Από κρεμώδεις σούπες μέχρι toast και κριθαρότο.

Ας πούμε ότι τα σπαράγγια μπορούν να γίνουν το ανοιξιάτικο πράσινο του πιάτου σου. Παρακάτω, τέσσερις από τις αγαπημένες μας συνταγές με σπαράγγια, νόστιμες, θρεπτικές και απλές.

Η πιο gourmet ομελέτα που έχεις φάει είναι αυτή με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

Θα χρειαστείς:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 μεγάλα σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

70γρ κοτόπουλο που έχει μείνει από το ψητό ή το φιλέτο σου

3 αυγά

αλατοπίπερο

30 γρ. κατσικίσιο τυρί με μυρωδικά

Βρες τη συνταγή εδώ

Κριθαρότο με γαρίδες, σπαράγγια και φέτα

Διαβάσαμε την παρακάτω συνταγή με κριθαράκι, γαρίδες, σπαράγγια και φέτα στο stylist.com. Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Yasmin Fahr, Keeping it Simple,  η οποία έχει εμπνευστεί τη συνταγή από τα ταξίδια της στην Ελλάδα.

Στα tips της αναφέρει ότι μπορείς να προσθέσεις ντοματίνια στα σπαράγγια και πως το μεγάλο μυστικό είναι η ρίγανη στις γαρίδες. Για τέσσερις μερίδες θα χρειαστείς εικοσιπέντε λεπτά.

Τι θα χρειαστείς:

αλάτι και πιπέρι

200 γρ κριθαράκι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλάκι chili αποξηραμένο

250 γρ σπαράγγια

10–12 γαρίδες

2 κουταλιές ρίγανη

15 γρ βασιλικό

χυμό από δύο λεμόνια

1 κουταλιά ελαιόλαδο

75 γρ φέτα

Διάβασε τη συνταγή εδώ

Ελαφριά, κρεμώδης σούπα από σπαράγγια

Μία κρεμώδης, ελαφριά και υγιεινή σούπα με σπαράγγια. Αν σου αρέσει η γεύση από τα σπαράγγια αυτή είναι μία σούπα που θα απολαύσεις το σαββατοκύριακο ή ένα από τα επόμενα βράδια. Είναι εύκολη, γρήγορη και με απλά υλικά. Αν δεν σε απασχολούν οι θερμίδες και θες να την κάνεις ακόμα πιο γευστική μπορείς να βάλεις κρέμα γάλακτος αντί για γιαούρτι και να πασπαλίσεις με τραγανό μπέικον στο τέλος.

Για τέσσερις μερίδες θα χρειαστείς συνολικά μισή ώρα και τα παρακάτω υλικά:

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

600 γρ σπαράγγια, καθαρισμένα από τα κοτσάνια τους και κομμένα στη μέση

1/2 κούπα αρακά

αλάτι και πιπέρι

4 κούπες ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά

1 κούπα νερό

1 κούπα γιαούρτι

1 κούπα παρμεζάνα

Βρες τη συνταγή εδώ

Το toast με αυγά και σπαράγγια είναι το gourmet πρωινό που αναζητούσες

Είναι σίγουρα το gourmet πρωινό που θέλεις να φας για να ξεκινήσει καλά η μέρα σου.

Παρότι μπορεί τα σπαράγγια να μην αποτελούν βασικό υλικό στην καθημερινή μας διατροφή είναι νόστιμα και γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον έχουν μία πολύ ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει τέλεια με τα αυγά δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Θα χρειαστείς:

2 φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού

2 αυγά

ένα ματσάκι σπαράγγια

βούτυρο

καυτερή σος (sriracha ή ταμπάσκο)

μιξ ξηρών καρπών

Βρες τη συνταγή εδώ

Διαβάστε ακόμα:

3 λόγοι που θα σε κάνουν να εντάξεις τα έντονα χρώματα στη διακόσμηση του χώρου σου

Iσιώνεις κι εσύ, ξανά, την επόμενη μέρα τα μαλλιά σου;

Πηγή: savoirville.gr