Για να φτιάξεις αυτά τα μαλακά, μαστιχωτά, απίστευτα εύκολα μπισκότα σοκολάτας με βρώμη χρειάζεσαι ένα μπολ και απλά υλικά: βρώμη, λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο για μπαχαρικά.
Τι χρειάζεσαι:
- 1/2 φλιτζάνι (113 γρ.) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 3/4 φλιτζανιού (150 γρ.) καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 και 1/4 φλιτζάνι (155 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι (86 γρ.) βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι (85 γρ) κομματάκια σοκολάτας
- Θαλασσινό αλάτι χοντρό ή επιτραπέζιο αλάτι (προαιρετικό, για πασπάλισμα από πάνω)
Πώς να το φτιάξεις:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήσε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, τα μπαχαρικά, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Ανακάτεψε και το αλεύρι και τη βρώμη μέχρι να γίνει μια ζύμη. Πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Με ένα κουτάλι υπολόγισε τις ίδιες ποσότητες, φτιάξε μικρές μπάλες και στρώσε τις σε σειρά με απόσταση περίπου 6-7 εκατοστών μεταξύ τους. Πρόσθεσε επιπλέον κομματάκια σοκολάτας στις κορυφές κάθε μπάλας, αν θέλεις.
- Ψήσε για 10 λεπτά! Πασπάλισε από πάνω θαλασσινό αλάτι μετά το ψήσιμο εάν θέλεις.
- Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν για τουλάχιστον 5 λεπτά. Διατηρούνται καλά σκεπασμένα, σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 5 ημέρες.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.