To Red Velvet cake είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά. Αν και φαίνεται περίπλοκο, η παρασκευή του είναι σχετικά απλή. Παρακάτω σας έχουμε τη συνταγή της Αργυρώς για να το φτιάξεται πανεύκολα.
Σημειώνεται ότι όλα τα υλικά για το red velvet cake πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
ΥΛΙΚΑ:
Στερεά υλικά
320 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
1 κ.γλ. αλάτι
400 γραμ. ζάχαρη
Υγρά υλικά
2 μεγάλα αβγά
300 γραμ. ηλιέλαιο
220 γραμ. ξινόγαλα
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
4 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ή 30 γραμ. χρώμα σε μορφή ζελέ ή 1 κ.γλ. χρώμα σε σκόνη)
Για την επικάλυψη και το μοντάρισμα (cream cheese frosting)
125 γραμ. τυρί κρέμα (μαλακό σε θερμ. δωμ.)
125 γραμ. βούτυρο (μαλακό σε θερμ. δωμ.)
λίγη βανίλια
450 γραμ. άχνη ζάχαρη
καρούλια λευκής σοκολάτας
σπασμένες κόκκινες καραμέλες
Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε και μια παραλλαγή του Red Velvet δείτε το βίντεο.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.