Αυτή είναι η συνταγή για εύκολη σπιτική λαγάνα- Φτιάχνεται σε μόλις 5 λεπτά

Αυτή η λαγάνα χρειάζεται λίγα συστατικά και μόνο 5 λεπτά προετοιμασία!

Με την λαγάνα να έχει την τιμητική της μεθαύριο,ο Γαστρονόμος μας δίνει την τέλεια συνταγή για εύκολη σπιτική λαγάνα που χρειάζεται μόλις 5 λεπτά προετοιμασία και αναμφισβήτητα απευθύνεται σε όσους θέλουν να γλιτώσουν περιττά "σούρτα-φέρτα" στους Φούρνους το τριήμερο, είναι λάτρεις της δημιουργίας και θέλουν να έχουν απόλυτο έλεγχο και γνώση των υλικών που χρησιμοποιούνται στις τροφές που καταναλώνουν.

Υλικά

Μερίδες: 2 μέτριες λαγάνες
 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κουτ. γλυκού αλάτι
 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 20 γρ. νωπή μαγιά (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
 450 γρ. χλιαρό νερό
 1 κουτ. σούπας σουσάμι
 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι (στα μπαχαράδικα)
 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το άλειμμα)

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε σπιτική λαγάνα, σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, θρυμματίζουμε τη μαγιά με τα δάχτυλά μας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ή ελάχιστο νερό.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Πλάθουμε 2 μέτριες λαγάνες, πάχους περίπου 2 εκ., πιέζοντας με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να πάρουν το οβάλ σχήμα της λαγάνας και να έχουν τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές.
Τις βάζουμε στη λαμαρίνα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Λαδώνουμε τις λαγάνες, σκορπίζουμε το σουσάμι και το μαυροκούκι και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ελέγχουμε, ανασηκώνοντάς τες απαλά, αν έχουν ψηθεί καλά και από κάτω, αλλιώς τις αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε τις λαγάνες από το φούρνο, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.