Κλείσιμο

Σπαγγέτι με πέστο κουνουπιδιού και λιαστή ντομάτα

Όποιος αγαπάει τα μακαρόνια ψάχνει αδιάκοπα νέες συνταγές για να εμπλουτίσει τη διατροφή του. Διαφορετικά είδη μακαρονιών, διαφορετικά είδη σάλτσας και τρόποι μαγειρέματος. Και εάν ανήκεις και εσύ σε αυτό το γκρούπ τότε ξέρεις πολύ καλά πως οι συνταγές είναι ατελείωτες.

Εδώ θα δεις μια συνταγή για σπαγγέτι με πέστο κουνουπιδιού και λιαστή ντομάτα. Και εάν δεν είσαι λάτρης του κουνουπιδιού που ξέρεις, μπορεί αυτή η συνταγή να σου αλλάξει γνώμη!

Υλικά:

  • 230 γραμμάρια κουνουπίδι (μισό κουνουπίδι περίπου)
  • 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
  • περίπου 1/3 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό σκόρδο, τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, περισσότερο για τη γεύση
  • 200 γραμμάρια μακαρόνια
  • αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάξε το πέστο: Στο μούλτι βάλε το κουνουπίδι σε κομμάτια μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Μεταφέρετέ το σε ένα μεσαίο μπολ. Στη συνέχεια βάλε στο μούλτι το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και χτύπα τα επίσης μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα. Πρόσθεσέ αυτό το μείγμα στο κουνουπίδι. Πρόσθεσε τη λιαστή ντομάτα, το λάδι, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού στο μείγμα κουνουπιδιού. Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστεί.

Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σέρβιρε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, πρόσθεσε όση ποσότητα από τη σάλτσα θέλεις και πασπάλισε με κουκουνάρι και φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού.

Διαβάστε ακόμη

Ενσυναίσθηση πρέπει να δείχνεις πρώτα σε εσένα

5 λόγοι για να επισκεφτείς το αινιγματικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Σαμοθράκη

Πηγή: SAVOIRVILLE