Τι θα χρειαστείς:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
- 2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 4 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- ½ φλιτζάνι ελαφρύ γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- Φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
- Κάσιους για σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο και το κάρυ και μαγειρεύουμε, περίπου 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες, περίπου 30-35 λεπτά.
- Πολτοποιούμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ (ή κανονικό μπλέντερ, σε παρτίδες).
- Προσθέτουμε γάλα καρύδας και σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και καβουρδισμένα κάσιους.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.