Αυτό το σουφλέ ζυμαρικών με κολοκύθι και σπανάκι είναι, σίγουρα, το τέλειο δείπνο για τα βράδια που έρχονται.
Τι θα χρειαστείς:
- 450 γραμμάρια κοφτά ζυμαρικά (πένες, βίδες, κοχύλια ή ό,τι άλλο προτιμάς)
- αλάτι 3 κουταλιές
- ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- δύο μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 170 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι baby, ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές βούτυρο (55 γραμμάρια περίπου)
- 7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις (55 γραμμάρια περίπου)
- 2 1/4 φλιτζάνια (540 ml) γάλα
- ζεστό φρέσκο αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κούπα τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- 300 γραμμάρια μίνι μπάλες μοτσαρέλας (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
- 4-8 κουταλιές πέστο βασιλικού
- φρέσκο βασιλικό, για το σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Βράσε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγισέ τα και βάλε τα ξανά στην κατσαρόλα.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, μαγείρεψέ τα για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου τα μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Μαγείρεψέ τα για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου τα κολοκύθια μαλακώσουν.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από την κουζίνα και ρίξε το σπανάκι.
- Ανακάτεψε μέχρι να «μαραθεί» το σπανάκι.
Τέλος, φτιάξε τη λευκή σάλτσα.
- Λιώσε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και το ζεστό γάλα και ανακάτεψέ τα ελαφρά για να γίνει μια ενιαία σάλτσα (χωρίς να έχει σβώλους).
- Πρόσθεσε το φρέσκο μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να πήξει, σαν μια παχιά σούπα.
- Κράτα περίπου 1/2 φλιτζάνι λευκή σάλτσα και ρίξε την υπόλοιπη στην κατσαρόλα με τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
- Ανακάτεψέ τα λίγο όλα μαζί και μετά μετάφερέ τα σε ένα ταψί.
- Πασπάλισε με παρμεζάνα.
- Πρόσθεσε το μείγμα κολοκυθάκι-σπανάκι, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη λευκή σάλτσα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις μπάλες μοτσαρέλας, ομοιόμορφα.
- Τέλος, πρόσθεσε το πέστο βασιλικού ανάμεσα στις μπάλες μοτσαρέλας.
Ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό.
Πηγή: Savoir VilleΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.