Κλείσιμο

Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για κρεμ μπρουλέ με καραμέλα μελιού

Δροσερό γλυκό για εκείνους που αγαπάνε τις κρέμες και την καραμέλα

Μία συνταγή της κλασικής κρέμας μπρουλέ, αλλά με καραμέλα μελιού. 

Θα χρειαστείς:

Καραμέλα μελιού: 

  • 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

 Κρέμα:

  • 1 1/4 φλιτζάνι σαντιγί
  • 1/4 φλιτζάνι καραμέλα μελιού (η συνταγή παρακάτω) ή σπιτική sauce καραμέλας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Topping:

  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Για την καραμέλα μελιού:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρέμα, το βούτυρο και το αλάτι. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει και να διαλυθεί το βούτυρο και το αλάτι.
  2. Σε μια άλλη μεσαία κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα. Προσοχή σε αυτό το σημείο να μην καεί το μείγμα της ζάχαρης.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε απαλά το μείγμα της κρέμας ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ κατάλληλο για θερμότητα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά, πριν το χρησιμοποιήσουμε για την κρέμα μπρουλέ. Βάζουμε την υπόλοιπη καραμέλα στο ψυγείο.

Για την κρέμα:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε 3 μπολάκια ψεκάζοντάς τα με σπρέι ψησίματος και τα βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
  2. Ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει η κρέμα γύρω από τις άκρες. Δεν τη βράζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την καραμέλα μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και να πήξουν ελαφρά. Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό μείγμα κρέμας στο μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε την κρέμα σιγά σιγά για να αποφύγουμε να βράσουν τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Ρίχνουμε ίσες ποσότητες στα έτοιμα μπολάκια. Μεταφέρουμε τα μπολάκια σε ένα ταψι και το γεμίζουμε με ζεστό νερό περίπου στη μέση του ύψους που έχουν τα μπολάκια.
  5. Ψήνουμε τις κρέμες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 35-40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  6. Πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζουμε πάνω σε κάθε μπολ κρέμας. Αν θέλουμε μπορούμε να καραμελώσουμε με ένα φλόγιστρο.
Πηγή: Savoir Ville