ΚΑΙΡΟΣ

Σας έχουμε 5 μοναδικές συνταγές για το επόμενο ραντεβού σας στο σπίτι – Και για όσους κάνουν διατροφή...

Αυτές οι συνταγές σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. Καλή όρεξη!

Το να μαγειρεύεις στο σπίτι με τον σύντροφό σου, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το να βγαίνεις έξω για φαγητό. Εξάλλου, πολλές φορές καταλήγει κουραστικό να μπλέκεις με κρατήσεις και αναμονές.

Το μαγείρεμα στο σπίτι θα εξοικονομήσει χρήματα και συχνά μπορεί να είναι μια πιο οικεία εμπειρία από ό,τι αν καθόσασταν ο ένας απέναντι από τον άλλον σε ένα εστιατόριο. Στο επόμενο ραντεβού σας στο σπίτι, ετοιμάστε μαζί μια νέα συνταγή για καινούργιες γεύσεις. Παρακάτω θα δεις μερικές συνταγές που σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. Καλή όρεξη!

Ζυμαρικά με πανσέτα και σάλτσα ντομάτας

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τα ζυμαρικά, ειδικά όταν συνδυάζονται με κόκκινη σάλτσα και κρέας. Μια χορταστική συνταγή που θα αγαπήσετε και οι δύο.

Υλικά: Πανσέτα, σε κύβους

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντοματοπολτού
  • 1 κιλό λιγκουίνι ή ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο Pecorino Romano
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε την πανσέτα και το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε με τον πολτό ντομάτας. Σιγοβράστε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να είναι ακόμα σφιχτά στο δάγκωμα, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου για 8 λεπτά. Στραγγίζετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το υγρό.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα στο τηγάνι, προσθέτοντας λίγο από το υγρό που κρατήσατε μέχρι τα ζυμαρικά να είναι υγρά, αλλά προσέχοντας να μην αραιώσετε τη σάλτσα. Ανακατέψτε με το τυρί. Αλατίστε, ανάλογα με τη γεύση.

Πίτσα σε cast iron pan

Γιατί να παραγγείλετε και να μην φτιάξετε μία σπιτική πίτσα; Θα περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί και θα γλιτώσετε την αναμονή μέχρι να φτάσει στο σπίτι.

Υλικά: Ζύμη πίτσας

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια τυρί
  • Λαχανικά/ αλλαντικά/ γαρνιτούρα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε την να ξεπαγώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίξτε το μισό λάδι στο τηγάνι και απλώστε τη ζύμη ώστε να ακουμπήσει σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Στη συνέχεια, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι πάνω στη ζύμη και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Βάλτε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί και τα υλικά για γαρνιτούρα. Βάλτε το στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Βγάλτε το τηγάνι από το φούρνο και αφήστε την πίτσα να κρυώσει για 5 λεπτά.

Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι

Το κοτόπουλο είναι πάντα στη λίστα με τα φαγητά που θα μαγειρέψεις μέσα στην εβδομάδα. Να λοιπόν μία συνταγή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και μπορείτε να την φτιάξετε πολύ γρήγορα!

Υλικά: 3 μεγάλες πατάτες, ψιλοκομμένες

  • 2 μεγάλα καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτριο κεφάλι μπρόκολο, σπασμένο σε μπουκετάκια
  • 20 σπαράγγια
  • Μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετήστε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μεγάλο ταψί.

Ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα και τη μαύρη ζάχαρη. Αλείψτε με αυτό το μείγμα, τα στήθη κοτόπουλου. Περιχύστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με δύο κουταλιές λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά.

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γυρίσετε τα λαχανικά και, στη συνέχεια, προσθέστε το μπρόκολο και τα σπαράγγια. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίστε με άλλη μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Βάλτε το ξανά στο φούρνο για να ψηθεί για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε!

Ψητός σολομός με σαλάτα Nicoise

Μια συνταγή που ενδείκνυται ακόμα και για αυτούς που κάνουν διατροφή και δε θέλουν να ξεφύγουν από το πρόγραμμά τους.

Υλικά: Πατάτες baby

  • Nτοματίνια
  • 2 χούφτες φασολάκια
  • 1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • Σολομός, κομμένος σε 4 φιλέτα
  • 1/2 φλιτζάνι πέστο βασιλικού

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίστε καλά τις πατάτες και κόψτε τις άκρες από τα φασολάκια. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αν χρειάζεται. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο ταψί και περιχύστε με ελαιόλαδο. Αλείψτε με αλάτι και πιπέρι και, στη συνέχεια, βάλτε τις στο φούρνο για 30-45 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών σας. Φροντίστε να τις γυρίζετε κάθε 15 λεπτά περίπου.

Μόλις οι πατάτες αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέστε από πάνω τις ντομάτες και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέστε τα φασολάκια, τις ελιές, το σκόρδο και τον σολομό. Μειώστε τη φωτιά στους 170 βαθμούς και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο. Καλύψτε τον σολομό με πέστο και σερβίρετε!

Tacos με λαχανικά και guacamole

Ιδανική επιλογή και για τους vegan της παρέας, για να απολαύσουν ένα ραντεβού για δύο, στο σπίτι.

Υλικά: 4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε μπαστουνάκια

  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
  • 5 μανιτάρια portobello, κομμένα σε λωρίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές μπούκοβο
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 2 λάιμ, κομμένα στα τέσσερα
  • Τορτίγιες της επιλογής μας
  • Guacamole

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά, μαζί με το σκόρδο, το μπούκοβο και το κύμινο και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα συναρμολογούμε σε ατομικά tacos με τορτίγια της επιλογής μας και guacamole.

Πριν σερβίρουμε, στίβουμε λίγο φρέσκο λάιμ και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο. Καλή απόλαυση!

Πηγή: Savoir Ville