Tι θα χρειαστείς:
- 370 γρ ρεβίθια κονσέρβα, στραγγισμένα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας (20 ml) φρέσκο χυμό λεμονιού,
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 μικρό κοτσάνι σέλινο, πολύ ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το σερβίρισμα
- 4 φέτες ψωμί με προζύμι
- μερικά φύλλα μαρουλιού
- ντοματίνια, περίπου 4-6 ανά σάντουιτς
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ (ή ένα πιρούνι), πολτοποιούμε τα ρεβίθια. Κράτησε μερικά σε μεγαλύτερα κομμάτια ώστε το μείγμα να είναι crunchy.
- Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, μαγιονέζα, μουστάρδα, ψιλοκομμένο σέλινο, πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα όπως προτιμάμε. Προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμονιού και μαγιονέζα, αν χρειάζεται, μέχρι να φτάσει στο σημείο που μας αρέσει η γεύση.
- Απλώνουμε μια γερή ποσότητα από τη ρεβιθοσαλάτα σε μια φέτα ψωμί (το φρυγανίζουμε προαιρετικά). Βάζουμε ντομάτα σε φέτες και 1-2 μεγάλα φύλλα μαρουλιού. Προσθέτουμε κι άλλη επικάλυψη αν θέλουμε και καλύπτουμε με μια δεύτερη φέτα ψωμί.
- Η ρεβιθοσαλάτα διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγες μέρες.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.