Κλείσιμο

3 σαλάτες με κοτόπουλο που δεν θα βαρεθείς ποτέ

Εύκολες και ελαφριές συνταγές που θα σας συντροφεύσουν αυτό το καλοκαίρι.

Bagels με σαλάτα κοτόπουλο, ντοματίνια, κάσιους, ζυμαρικά, dressing γιαουρτιού αλλά πάνω απ’ όλα το αγαπημένο σου κοτόπουλο.

Σαλάτα με κοτόπουλο για να γεμίσεις τα bagels σου

Συστατικά:

5-6 bagels ή ψωμιά του burger

Για τη γέμιση:

1 φιλέτο στήθος Ελαιοπουλάκι

1/2 κούπα καρότο τριμμένο

1/2 κούπα λάχανο τριμμένο

Για τη σάλτσα (της coleslaw):

1/3 κούπας μαγιονέζα

1/3 κούπα γάλα

1/2 κ.σ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. ξύδι λευκό

Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ελαιοπουλάκι για 30’. Το κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

Ετοιμάζουμε την coleslaw: Ψιλοκόβουμε το καρότο και το λάχανο. Χτυπάμε καλά τα υλικά για τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε.

Λιώνουμε με πιρούνι τα αβοκάντο.

Κόβουμε στη μέση τα bagels. Τα γεμίζουμε με το κοτόπουλο, βάζουμε λίγο αβοκάντο από επάνω και τα κλείνουμε.

Η σαλάτα με κάσιους και κοτόπουλο που θα θες να τρως κάθε μέρα

Όταν αποφασίζεις να απολαύσεις μια σαλάτα ως κύριο γεύμα παίρνεις ένα μεγάλο ρίσκο αφού είναι πολύ πιθανό είτε να είναι άνοστη είτε να μην χορτάσεις.

Αυτή η σαλάτα με το κοτόπουλο και τα κάσιους όμως συμπληρώνει σίγουρα όλα τα κουτάκια αφού είναι σχετικά εύκολη, χορταστική και υγιεινή.

Υλικά:

Για τη σαλάτα:

1/2 πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο

1/2 μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια καρότα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι κομμένο πράσινο κρεμμύδι

2 φλιτζάνια μαγειρεμένα edamame

1-2 φλιτζάνια ψητά κάσιους

2 φλιτζάνια noodles (προαιρετικά)

κοτόπουλο φιλέτο μπούτι Ελαιοπουλάκι, ψημένο στο grill

Για το ντρέσινγκ:

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 κουταλιές λευκό ξύδι

2 κουταλιές σησαμέλαιο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

λίγη σκόνης σκόρδου

προαιρετικά: 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι ή μαγιονέζα

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε καλά (σε ένα μούλτι ή σε ένα σέικερ) όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το γιαούρτι ή το μαγιονέζα (αν τα βάλεις τελικά) και ανακάτεψε ξανά καλά, μέχρι να γίνει λείο.

Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακάτεψε καλά με τα χέρια. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Σαλάτα ζυμαρικών με φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κοφτό μακαρονάκι, λαχανικά και dressing γιαουρτιού
συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Σαλάτα ζυμαρικών σε 10 λεπτά

Συστατικά

1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης

3 κουταλιές ελαιόλαδο

200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι

1 πράσινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πιπεριά φλωρίνης

1 κρεμμύδι

200 γραμμάρια τοματίνια

Για το dressing γιαουρτιου:

200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

50 ml γάλα πλήρες

70 ml ελαιόλαδο

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το κοφτό μακαρονάκι μέχρι να είναι al dente.

Όταν το κοφτό μακαρονάκι είναι έτοιμο, το σουρώνετε, το κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, τη πράσινη, την κίτρινη και την Φλωρίνης σε κυβάκια, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου για 4-5 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε στο μπολ με το κοφτό μακαρονάκι μαζί με τις πολύχρωμες πιπεριές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τοματίνια.

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing γιαουρτιού, το γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Περιχύνετε το dressing στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μία σαλατιέρα στο κέντρο του τραπεζιού.

Πηγή: Savoir ville