Θα χρειαστείς μία κονσέρβα ρεβίθια, ζυμαρικά, μυρωδικά και σκόρδο, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και μια χούφτα παρμεζάνα για να το ολοκληρώσεις το πολύ σε τριάντα λεπτά.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κονσέρβα ρεβίθια (400γρ)
- 1/4 από ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκόρδο, τριμμένο ή θρυμματισμένο
- μισή κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 500 γρ ζυμαρικά farfalle
- 1/4 από ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προετοίμασε τα ρεβίθια συνδυάζοντας τα πέντε πρώτα υλικά μαζί σε ένα ρηχό μπολ. Για καλύτερη γεύση, άφησε το να μαριναριστεί για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Αν δεν έχεις χρόνο, απλά άφησε τα στο μπολ μέχρι να προετοιμάσεις τα ζυμαρικά.
- Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγισε. Όσο τα ζυμαρικά είναι ζεστά, ρίξε τα μαριναρισμένα ρεβίθια και άφησε τα να κρυώσουν μαζί.
- Πρόσθεσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τα μυρωδικά. Αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε τελευταία την παρμεζάνα ώστε να μην λιώσει. Σέρβιρε ζεστό, κρύο ή θερμοκρασία δωματίου με επιπλέον λεμόνι, παρμεζάνα και μυρωδικά.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.