Τι θα χρειαστείς:
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές κάπαρη
- 2 κουταλιές κουκουνάρι
- 250 γρ χαλούμι σε κύβους
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μικρό μπολ, βάλε το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Δούλεψε το με ένα πιρούνι και πρόσθεσε το ξίδι και συνέχισε να δουλεύεις λίγο ακόμα μέχρι να πάρει κρεμώδη μορφή. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες, τον μαϊντανό και την κάπαρη. Βάλε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία το κουκουνάρι και καβούρδισε το μέχρι να ροδίσει. Ρίξε τα κουκουνάρια στο μπολ με τα κολοκυθάκια και τον μαϊντανό.
- Στο ίδιο σκεύος και σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία σόταρε το χαλουμί σε κύβους για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Πρόσθεσε το χαλούμι στο μπολ σαλάτας, περίχυσε με το dressing λίγο λίγο μέχρι να γίνει όπως το θες. Σέρβιρε ιδανικά όσο το χαλούμι είναι ζεστό.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.