Είναι ένα εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο ή πολλά σκεύη. Μόνο λίγη υπομονή θέλεις μέχρι να βγει από το ψυγείο.
Για 12 μερίδες θα χρειαστείς 20 λεπτά προετοιμασίας και:
- 1 1/2 φλιτζάνι έτοιμο εσπρέσο
- 1/2 φλιτζάνι chambord (ή όποιο άλλο λικέρ)
- 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι κρέμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
- 2 1/2 κούπες σμέουρα ή βατόμουρα
- πικρή σοκολάτα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Ανακατεύουμε τον εσπρέσο και το λικέρ σε ένα μπολάκι.
- Βάζουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν -στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να δέσει καλά.
- Βουτάμε τα μισά μπισκότα στο μπολ με τον εσπρέσο και, στη συνέχεια, τα στρώνουμε στον πάτο ενός τετράγωνου ταψιού 23 εκ. Όταν καλυφθεί η βάση, απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα μασκαρπόνε. Βάζουμε από πάνω μια στρώση βατόμουρα και μετά επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και την κρέμα.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μία ολόκληρη νύχτα. Τρίβουμε από πάνω λίγη πικρή σοκολάτα και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.