Τι θα χρειαστείτε:
- 400γρ ρεβίθια σε κονσέρβα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, μόνο τον χυμό
- ½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 ντομάτες, χοντροκομμένες
- 1 στρογγυλό μαρούλι, πλυμένο
- 4 πίτες
- γιαούρτι
- σάλτσα τσίλι
- χούμους
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε τα ρεβίθια στο μπολ του μπλέντερ και πολτοποίησε τα.
Πρόσθεσε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κύμινο, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και το αλάτι. Πρόσθεσε μαύρο πιπέρι και ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Πλάσε 8 ίδια φαλάφελ. Βάλε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Βάλε τα φαλάφελ και μαγείρεψε για 4 λεπτά. Γύρισε από την άλλη πλευρά και πρόσθεσε άλλα 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι στο τηγάνι. Μαγείρεψε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές.
Εν τω μεταξύ βάλε το αγγούρι, την ντομάτα και το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ. Στύψε το χυμό από το μισό λεμόνι σε ένα μικρό μπολ, πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και με ένα πιρούνι χτύπησε με το ελαιόλαδο για να κάνεις το ντρέσινγκ. Περίχυσε τη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.
Φρυγάνισε ελαφρά τις πίτες και στη συνέχεια άνοιξε τις προσεκτικά στη μία πλευρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βάλε λίγη σαλάτα σε κάθε πίττα, προσθέσε μερικά από τα φαλάφελ και προσθέσε μερικές σταγόνες από τον χυμο λεμόνι. Προσθέσε μια κουταλιά γιαούρτι, σάλτσα τσίλι ή χούμους (ή λίγο από τα τρία!) Σερβίρε μαζί με την υπόλοιπη σαλάτα.
Πηγή: Savoir VilleΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.