Κλείσιμο

Πώς να φτιάξεις το ινδικό δροσιστικό dip, Raita

Γεμάτο τραγανό αγγούρι, μπαχαρικά και πολλά βότανα, αυτό το ντιπ γιαουρτιού απογειώνει κάθε πιάτο με το οποίο συνδυάζεται

Δροσιστικό και εξαιρετικά γευστικό, το Raita είναι το ιδανικό καρύκευμα με αντίθεση για κάθε πικάντικο κυρίως.

Γεμάτο τραγανό αγγούρι, μπαχαρικά και πολλά βότανα, αυτό το ντιπ γιαουρτιού απογειώνει κάθε πιάτο με το οποίο συνδυάζεται. To καλύτερο από ολα; Είναι ένα εύκολο υγιεινό συνοδευτικό που είναι έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Το ινδικό συνοδευτικό φτιάχνεται για να συμπληρώσει τα πικάντικα πιάτα. Το κρεμώδες γιαούρτι και το αγγούρι δροσίζουν και εξισορροπούν τις γεύσεις από τις καυτερές γεύσεις.

Πριν το σερβίρεις, άφησε το να μείνει στο ψυγείο για λίγα λεπτά και αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αν έχεις ζεστό ψωμί έχεις πάρει άλλους 10 πόντους στην απόλαυση.

Τι θα χρειαστείς: 

  • 1 1/2 γ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1/2 κ.γ. φρέσκο ​​τζίντζερ ψιλοτριμμένο
  • 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 1/2 κουτ. κύμινο
  • 1/2 κουτ. garam masala, συν για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • 1 αγγούρι, χοντροτριμμένο
  • 1/4 γ. φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο, συν για το σερβίρισμα
  • Ζεστό ψωμί ή πίτες, για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπολ, χτύπησε μαζί το γιαούρτι, το χυμό lime, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κύμινο, το garam masala και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Ανακάτεψε το αγγούρι, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο μέχρι να ενωθούν στο μείγμα.

Πασπάλισε με επιπλέον δυόσμο και garam masala αν θέλεις και σέρβιρε με ζεστό ψωμί ή ψημένες πίτες.

Πηγή: Savoir Ville