Δεν έχουμε την ενέργεια να φτιάχνουμε ένα γκουρμέ γεύμα κάθε βράδυ. Εδώ έρχεται αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μπουκατίνι με σάλτσα ψητής ντομάτας.
Με λιγότερο από δέκα υλικά θα έχεις μία υπέροχη μακαρονάδα για βραδινό. Η σάλτσα ψαριού είναι προαιρετική απλά δίνει έξτρα γεύση
Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ψαριού (fish sauce)
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
500γρ μπουκατίνι (ή άλλα ζυμαρικά)
Τριμμένη παρμεζάνα και αλάτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να μυρίσει, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τις ντομάτες και μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να σιγοβράσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τη σάλτσα ψαριού, ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το βούτυρο, στη συνέχεια μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε μέχρι να δέσει όλη η σάλτσα, για 40 με 45 λεπτά.
Παράλληλα βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Κράτησε ½ φλιτζάνι από το νερό και στη συνέχεια στράγγισε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι.
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σάλτσα με το τηγάνι πάλι στην εστία και πρόσθεσε ¼ φλιτζάνι νερό στα ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά. Μπορεί να χρειαστείς λίγο ακόμα.
Για να σερβίρεις, ρίξε παρμεζάνα και λίγο έξτρα αλάτι.
Διαβάστε επίσης:
5 τρόποι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου μετά από ένα χωρισμό
Η αλήθεια για την όρεξη: Πόσο κακό είναι τελικά το να έχεις «πολλή» όρεξη;
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.