Δεν έχουμε την ενέργεια να φτιάχνουμε ένα γκουρμέ γεύμα κάθε βράδυ. Εδώ έρχεται αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μπουκατίνι με σάλτσα ψητής ντομάτας.
Με λιγότερο από δέκα υλικά θα έχεις μία υπέροχη μακαρονάδα για βραδινό. Η σάλτσα ψαριού είναι προαιρετική απλά δίνει έξτρα γεύση
Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ψαριού (fish sauce)
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
500γρ μπουκατίνι (ή άλλα ζυμαρικά)
Τριμμένη παρμεζάνα και αλάτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να μυρίσει, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τις ντομάτες και μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να σιγοβράσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε τη σάλτσα ψαριού, ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το βούτυρο, στη συνέχεια μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε μέχρι να δέσει όλη η σάλτσα, για 40 με 45 λεπτά.
Παράλληλα βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Κράτησε ½ φλιτζάνι από το νερό και στη συνέχεια στράγγισε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι.
Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στη σάλτσα με το τηγάνι πάλι στην εστία και πρόσθεσε ¼ φλιτζάνι νερό στα ζυμαρικά για να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά. Μπορεί να χρειαστείς λίγο ακόμα.
Για να σερβίρεις, ρίξε παρμεζάνα και λίγο έξτρα αλάτι.
Διαβάστε επίσης:
5 τρόποι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου μετά από ένα χωρισμό
Η αλήθεια για την όρεξη: Πόσο κακό είναι τελικά το να έχεις «πολλή» όρεξη;
Διαβάστε επίσης
Δείτε τις πιο σημαντικές ειδήσεις του EURO 2024Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.