Γίνονται γρήγορα, αλλά είναι εξαιρετικά νόστιμα και απολαυστικά.
Σε 15 λεπτά είναι έτοιμα.
Τι θα χρειαστείς:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml γάλα – ή γάλα σόγιας
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη – ή οποιαδήποτε ζάχαρη
***
30 γραμμάρια βούτυρο – σε θερμοκρασία δωματίου
30 γραμμάρια σκούρα καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
10 ml γάλα
***
100 γραμμάρια γλάσο ή έτοιμο ή θα το φτιάξεις εσύ
30 ml γάλα
5 γραμμάρια βούτυρο
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τέσσερα πρώτα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν έχεις μίξερ να το προτιμήσεις, αλλά να μην χτυπήσεις για πολύ ώρα.
Βάλε όλα τα τρία τελευταία υλικά σε ένα μπολ και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ βάλε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και το γάλα και δούλεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλε το μείγμα σε ένα κορνέ ή αν έχεις σταθερό χέρι δοκίμασε με ένα κουτάλι.
Ζέστανε ένα τηγάνι σε χαμηλή-μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε λίγο βούτυρο. Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι στο μέγεθος που θες. Ρίξε το μείγμα της κανέλας σε σχήμα σπείρας πάνω στην τηγανίτα. Όταν μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια και η τηγανίτα ανασηκώνεται εύκολα με μια σπάτουλα, αναποδογύρισε με γρήγορες κινήσεις και ψήσε και από την άλλη πλευρά. Χρειάζονται περίπου 1 λεπτό στην πρώτη πλευρά και 30 δευτερόλεπτα αφού τα γυρίσεις.
Πηγή: Savoir VilleΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.