Κλείσιμο

Πένες με βότκα και κόκκινη σάλτσα με κάσιους - Σκέτη... μαγεία!

Ένα πιάτο εύκολο και εντυπωσιακό, που μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από 30 λεπτά

Τι θα χρειαστείς:

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 800 γραμμάρια ντομάτες ή μία κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • ¼ φλιτζάνι βότκα
  • ½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
  • ⅔ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό για σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις: 

  1. Τοποθετούμε τα κάσιους σε ένα μεγάλο μπολ, τα σκεπάζουμε με νερό, τα βάζουμε στο ψυγείο να μουλιάζουν όλη τη νύχτα. Εναλλακτικά, τα βράζουμε για 10 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε τις ντομάτες (συμπεριλαμβανομένου του χυμού) σε ένα μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και τη βότκα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Όσο ψήνεται η σάλτσα, ετοιμάζουμε την κρέμα των κάσιους. Στραγγίζουμε τα κάσιους, προσθέτουμε στο μπλέντερ τον με ζωμό λαχανικών και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να είναι λείο. Σβήνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε στη σάλτσα την κρέμα κάσιους. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι της σάλτσας.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί όλη η πάστα με σάλτσα. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανο.
     
Πηγή: Savoir Ville