Αυτό το παγωτό σοκολάτας με φυστικοβούτυρο είναι μια κρεμώδης, πλούσια, γλυκιά και αλμυρή απόλαυση.
Τι χρειάζεσαι:
1/2 φλιτζάνι γάλα
4 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σκούρο κακάο σε σκόνη
μια πρέζα αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο, λιωμένο
60 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, λιωμένη
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα, κρύα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα πεκάν, ψιλοκομμένα
Πώς θα το φτιάξεις:
Ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι μαζί, σε ένα μεσαίο μπολ. Όταν το γάλα είναι ζεστό και σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες στις άκρες, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ενώ ανακατεύουμε, για να ζεσταθούν οι κρόκοι. Όταν έχουμε βάλει όλο το γάλα, το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο φυστικοβούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
Στραγγίζουμε το μείγμα σε ένα μπολ ασφαλές για τη θερμότητα. Ανακατεύουμε την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Στο τέλος της διαδικασίας προσθέτουμε τα πεκάν και τα αφήνουμε να ανακατευτούν στο παγωτό.
Βάζουμε το παγωτό σε ένα ταψάκι. Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο φυστικοβούτυρο πάνω από το παγωτό.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε.
Διαβάστε ακόμη:
Πως οι «cheat days» επηρεάζουν το σώμα σου;
Το φαινόμενο “hoovering” σε μια σχέση και πώς να το αποφύγεις
Πηγή: savoirvilleΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.