Τι θα χρειαστείς:
3 μεγάλα κρεμμύδια
250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του – μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλό αλεύρι
330 ml μπύρα Lager
αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο ηλιέλαιο
Πώς θα το φτιάξεις:
Πρόσθεσε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ζεσταίνουμε καλά.
Ξεφλούδισε την εξωτερική φλούδα από τα κρεμμύδια και κόψε σε ροδέλες 1 εκατοστού.
Σπάσε σε δαχτυλίδια τα πιο στενά κράτησέ τα 2 μαζί. Πρόσθεσε τα καρυκεύματα, το αλεύρι και τη lager σε ένα μπολ και χτύπησε με το σύρμα (είτε με το χέρι είτε με μίξερ).
Πάρε μία ροδέλα κρεμμυδιού, βούτηξε τη στο κουρκούτι βεβαιώσου ότι έχει επικαλυφθεί πλήρως και ρίξε τη προσεκτικά στο λάδι. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το τηγάνι.
Άφησε τις ροδέλες κρεμμυδιού μέχρι να ροδίσουν στην κάτω πλευρά (περίπου 2 λεπτά – αν διαρκεί περισσότερο, ανέβασε λίγο τη θερμότητα του λαδιού). Σε αυτό το στάδιο, αναποδογύρισε τα και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Αποσύρε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήσε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν, αφήνοντας το περιττό λάδι να στραγγίσει. Επαναλάβετε για τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιού. Δοκίμασε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για το καλύτερο τραγανό αποτέλεσμα.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.