«Το πιο σκληρό πιάτο του κόσμου» - κυριολεκτικά - είναι ένα παραδοσιακό street food στην Κίνα με πέτρες ως βασικό συστατικό.
Οι καταναλωτές υποτίθεται ότι ρουφούν τις μικρές πέτρες για να απολαύσουν την πλούσια και πικάντικη γεύση του πιάτου, που προέρχεται από την ανατολική κινεζική επαρχία Χουμπεϊ. Η οδηγία προβλέπει α ρουφούν τις γεύσεις και μετά να φτύνουν τις πέτρες – εξ ου και η ονομασία του πιάτου suodiu, που σημαίνει «ρουφήξτε και απορρίψτε».
Πλανόδιοι πωλητές μαγειρεύουν το ασυνήθιστο πιάτο, ρίχνοντας λάδι τσίλι σε βότσαλα που τσιγαρίζουν σε μια σχάρα σε στιλ teppanyaki, ενώ πασπαλίζουν παντού με σάλτσα σκόρδου και στη συνέχεια τηγανίζουν τα πάντα με ένα μείγμα από σκελίδες σκόρδου και πιπεριές κομμένες σε κύβους.
Οι μαριναρισμένες πέτρες σερβίρονται σε μικρά κουτιά και κάθε μερίδα κοστίζει περίπου 16 γιουάν (περίπου 2 ευρώ).
Το Suodiu πιστεύεται ότι χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Μεταδόθηκε για γενιές από τους βαρκάρηδες μέσω της προφορικής τους ιστορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των τοπικών ΜΜΕ. Παλιότερα, οι βαρκάρηδες μπορούσαν να εγκλωβιστούν στη μέση ενός ποταμού και να ξεμείνουν από τρόφιμα κατά την παράδοση αγαθών.
Για να «βρουν την ευτυχία στην πικρία», έβρισκαν πέτρες για να μαγειρέψουν με άλλα καρυκεύματα για να φτιάξουν ένα πιάτο.
Πηγή: skai.grΔιαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.