Κλείσιμο

Νιόκι από κουνουπίδι - Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή των νιόκι, με κουνουπίδι και παρμεζάνα

Για 6 μερίδες θα χρειαστείς: 

  • 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 ¾ φλιτζάνι (260 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 50 γρ βούτυρο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Βράσε το κουνουπίδι ολόκληρο στον ατμό μέχρι να μαλακώσει.
  2. Άφησέ το να κρυώσει και στη συνέχεια στράγγισέ το.
  3. Ψιλόκοψε το κουνουπίδι.
  4. Πρόσθεσε το αλεύρι και το λάδι. Ζύμωσέ το για λίγα λεπτά.
  5. Πλάσε τα νιόκι και ρίξε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει και μόλις φουσκώσουν βγάλε τα.
  6. Στη συνέχεια, ζέστανε το βούτυρο, το θυμάρι και την παρμεζάνα σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πρόσθεσε τα νιόκι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα να ροδίσουν.
Πηγή: Savoir Ville