Για 6 μερίδες θα χρειαστείς:
- 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 ¾ φλιτζάνι (260 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 50 γρ βούτυρο
- 4 κλωναράκια θυμάρι
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις:
- Βράσε το κουνουπίδι ολόκληρο στον ατμό μέχρι να μαλακώσει.
- Άφησέ το να κρυώσει και στη συνέχεια στράγγισέ το.
- Ψιλόκοψε το κουνουπίδι.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και το λάδι. Ζύμωσέ το για λίγα λεπτά.
- Πλάσε τα νιόκι και ρίξε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει και μόλις φουσκώσουν βγάλε τα.
- Στη συνέχεια, ζέστανε το βούτυρο, το θυμάρι και την παρμεζάνα σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πρόσθεσε τα νιόκι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα να ροδίσουν.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.