Συνδυάζονται τέλεια με κρασί και ένα πλατό τυριών.
Τι θα χρειαστείς:
- 100 γρ. κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100 γραμμάρια βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
- Φύλλα-φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό (ή ένα χτυπημένο αυγό)
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Σε ένα μίξερ και μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, ανακάτεψε το βούτυρο, το αλεύρι και την παρμεζάνα, μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε προαιρετικά φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και ζύμωσε μέχρι να έχεις ζύμη.
- Χώρισε τη ζύμη στη μέση και φτιάξε δύο κυλίνδρους. Τύλιξε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C -όχι στον αέρα.
- Κόψτε κάθε κύλινδρο σε μπισκότα πάχους 1 cm και, στη συνέχεια, με ένα κουπάτ δώσε ένα συγκεκριμένο σχήμα μπισκότου.
- Βάλε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Άλειψε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με λίγο ζεστό νερό ή ένα χτυπημένο αυγό και πασπάλισε από πάνω μια μικρή ποσότητα επιπλέον τριμμένης παρμεζάνας ή ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
- Ψήσε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα στην επιφάνειά τους.
- Βγάλε τα μπισκότα από τον φούρνο, θα είναι ακόμα αρκετά μαλακά. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
- Μπορείς να αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο και να τα κρατήσεις 4 ημέρες στο ψυγείο.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.