Η πίτσα της «τεμπέλας»: Η απόλυτη συνταγή για σένα που βαριέσαι να μαγειρεύεις

Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Αν αγαπάς την πίτσα αλλά δεν έχεις τον χρόνο ή την όρεξη να φτιάξεις ζύμη από την αρχή, τότε η συνταγή που σου προτείνουμε είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Με λίγα απλά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να απολαύσεις μια νόστιμη πίτσα που θα ικανοποιήσει την πείνα σου και θα εντυπωσιάσει τους φίλους σου. Αυτή είναι η απόλυτη πίτσα της τεμπέλας!

Υλικά που θα Χρειαστείς

-1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (μπορείς να την βρεις σε σούπερ μάρκετ ή φούρνους)

-Σάλτσα ντομάτας

-1-2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα

-1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

-Αλλαντικά της επιλογής σου (π.χ. πεπερόνι, ζαμπόν, μπέικον)

-Λαχανικά της επιλογής σου (π.χ. πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια)

-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

-Ρίγανη και βασιλικός για γεύση

-Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προθέρμανση του Φούρνου: Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C. Βεβαιώσου ότι ο φούρνος είναι καλά ζεσταμένος πριν τοποθετήσεις την πίτσα.

Προετοιμασία της Ζύμης: Αν χρησιμοποιείς έτοιμη ζύμη, ξετύλιξε την και τοποθέτησέ την σε ένα ταψί πίτσας ή ένα μεγάλο ταψί για ψήσιμο. Αν η ζύμη είναι κατεψυγμένη, ακολούθησε τις οδηγίες απόψυξης στη συσκευασία.

Υλικά: Άπλωσε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό περιθώριο γύρω από τις άκρες. Στη συνέχεια πασπάλισε τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα πάνω από τη σάλτσα. Χρησιμοποίησε περισσότερο ή λιγότερο τυρί ανάλογα με την προτίμησή σου. Έπειτα, πρόσθεσε τα αλλαντικά και τα λαχανικά που θέλεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι έχεις στο ψυγείο σου ή να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς. Συνεχίζεις με το ελαιόλαδο και πασπάλισε με ρίγανη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι για επιπλέον γεύση.

Ψήσιμο: Ψήσε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να λιώσει το τυρί.

Βγάλε την πίτσα από τον φούρνο και άφησέ την να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψεις σε κομμάτια. Και καλή σου απόλαυση!

@shebakesourdough 𝕋𝕙𝕖 𝔼𝕒𝕤𝕚𝕖𝕤𝕥 ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 ℝ𝕖𝕔𝕚𝕡𝕖 𝔼𝕧𝕖𝕣 ♡ Did you know that a simple straight dough pizza can turn out pretty good too? There’s no need for a machine or days to build a preferment. All you need is water, flour, salt and instant yeast! And TIME! Give the dough lots of time to ferment and develop flavour and richness and you’ll be rewarded with a light and fluffy pizza 😋 🅡🅔🅒🅘🅟🅔 (To make 2 pizzas ~250g each) 300g 00 flour/ 100% 210g water / 70% 9g salt / 3% 1g instant yeast / 0.3% 🅜🅔🅣🅗🅞🅓 ♡ Day 1 ➡️ Mix water, instant yeast and flour together until the flour is fully hydrated with no dry flour bits. Cover and rest for 30 min ➡️ Mix salt into the dough evenly Rest 30 min ➡️ Do 1 set of stretch-and-fold, rest 30 min ➡️ Do 2 sets of coil folds, 30 min apart ➡️Place dough into the fridge Day 2: Divide into 2 equal portions (dough weight ~250g). Shape into balls. ➡️ Cold retard for 24 - 48 h ➡️ Remove dough from the fridge and proof at room temp until double. ➡️ Turn the dough out onto a bed of semolina or rice flour. Leaving a rim around the dough, work your fingertips starting from the bottom towards the top to flatten and degas the dough. ➡️ Place the dough on the counter-top and add your desired toppings. ➡️ In a swift action, drag the pizza dough onto the peel and launch it into the oven. ➡️ Pizza Oven : Bake at 425C for 90 sec with 2 rotations in between. Home Oven : Crank your oven to its highest temp setting (~250-300C) and bake for 5-10 min. . . . . . #Sourdough#homebaking#homemade#neapolitanpizza#italianfood##breadbake#artisanbread #pizza#recipes#homecooking#lievitomadre#masamadre#naturalfermentation#asmr#satisfying#sandwich#bakersofinstagram#levain#shebakesourdough#homebakery#sourdoughstarter#fyp#天然酵母ngti#bakingtipsandtricks母パン ♬ Scandalo al sole - Percy Faith
Πηγή: womenonly