Για 4 μερίδες θα χρειαστείς:
- ¾ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κάθε sambal oelek (θα το βρεις σε καταστήματα με ασιατική ή ινδική κουζίνα) αλλιώς χρησιμοποίησε chilli garlic sauce
- 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- κόλιανδρο και λάιμ
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στον αέρα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και γυρίζουμε να καλυφθεί καλά σε όλη την επιφάνειά του. Βάζουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και διπλώνουμε τα μπούτια στη μέση για να έχουν περισσότερο όγκο.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο και η σάλτσα να δέσει και να ροδίσει.
- Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και λάιμ και σερβίρουμε.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.