Κλείσιμο

Κινόα με παντζαρόφυλλα και cottage cheese - Ένα πιάτο με αρώματα και γεύση

Μπορείτε να το προσφέρετε σαν σαλάτα ή σαν ελαφρύ κυρίως γεύμα 

Υλικά για 2 άτομα ως συνοδευτικό:

  • Φύλλα και κλωνάρια από 2-3 παντζάρια
  • 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 παντζάρι ψημένο, εάν έχουμε
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κούπα έτοιμη κινόα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο λεμόνι
  • 1 κεσεδάκι τυρί cottage

Πώς θα το φτιάξεις: 

  1. Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κλωνάρια παντζαριού σε μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 εκ. Τα βουτάμε σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον, αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για 2-3′. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σωτάρουμε για 1-2′ μέχρι να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, την κάπαρη, το κομμένο παντζάρι και ανακατεύουμε για 3-4′ μέχρι να μαραθούν λίγο ακόμα τα φύλλα. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κινόα και τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κινόα ροζ και να ζεσταθεί (εάν την είχαμε στο ψυγείο). Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα, εάν θέλουμε. Σερβίρουμε προσθέτοντας το τυρί cottage από πάνω.
Πηγή: Savoir Ville