Υλικά για 2 άτομα ως συνοδευτικό:
- Φύλλα και κλωνάρια από 2-3 παντζάρια
- 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 παντζάρι ψημένο, εάν έχουμε
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κούπα έτοιμη κινόα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο λεμόνι
- 1 κεσεδάκι τυρί cottage
Πώς θα το φτιάξεις:
- Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κλωνάρια παντζαριού σε μεγάλα κομμάτια, περίπου 5 εκ. Τα βουτάμε σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον, αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για 2-3′. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι, πάνω σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σωτάρουμε για 1-2′ μέχρι να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, την κάπαρη, το κομμένο παντζάρι και ανακατεύουμε για 3-4′ μέχρι να μαραθούν λίγο ακόμα τα φύλλα. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κινόα και τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η κινόα ροζ και να ζεσταθεί (εάν την είχαμε στο ψυγείο). Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα, εάν θέλουμε. Σερβίρουμε προσθέτοντας το τυρί cottage από πάνω.
Πηγή: Savoir Ville
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.