Τι θα χρειαστείς:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλιά pumpkin spice
- 2 κούπες πουρέ κολοκύθας
ΓΙΑ ΤΟ FROSTING:
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 225 γρ τυρί κρέμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα το φτιάξεις:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Λάδωσε και αλεύρωσε ένα ταψί. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το μπαχαρικό κολοκύθας.
- Στο μπολ ενός μίξερ χτύπησε μαζί το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο και κρεμώδες μείγμα, περίπου 4 λεπτά.
- Χαμήλωσε την ταχύτητα στο χαμηλό και πρόσθεσε τον πουρέ κολοκύθας. Χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
- Με το μίξερ σε χαμηλή ένταση πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού σε τρεις δόσεις. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν αλλά μην ανακατέψεις υπερβολικά.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στη μέση του φούρνου για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Άφησε το να κρυώσει εντελώς
Για να φτιάξεις το frosting:
- Στο μπολ ενός μίξερ χτύπησε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη, ανακάτεψε σε χαμηλή ένταση μέχρι να ενωθούν, στη συνέχεια αύξησε την ταχύτητα σε μέτρια προς δυνατή και για άλλα 2 λεπτά.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει και σέρβιρε.
- Το κέικ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.