Μπορείς να τα βάλεις σε sandwinch, σε μπολ με λαχανικά και ρύζι ατμού ή ρύζι κουνουπιδιού.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κιλό άπαχο χοιρινό κιμά
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 4 κοτσάνια κρεμμυδιού, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 2/3 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζάνι μέλι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
Πώς θα τα φτιάξεις:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο.
- Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε άλλα 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας να καλυφθούν τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.